Америка с голям подарък към София

Направи уникално дарение

Америка с голям подарък към София | StandartNews.com

Голям подарък на София направи фондация „Америка за България”. Столична община ще притежава и управлява научно-образователния детски център „Музейко”, реши Столичен общински съвет. Фондация „Америка за България”, собственик и създател на центъра, е предложила да го дари на общината с единственото условие „Музейко” да запази изцяло дейността си.

Стойността на дарението е около 3 млн. лв., а годишната му издръжка е около 1,5 млн. лв, съобщи сайтът „Площад Славейков”.

Общината ще създаде специален общински културен институт, наречен „Музейко”, който ще управлява дарението.

Детски научен център „Музейко” е създаден по модела на детските музеи в САЩ, като съобразява резултатите от най-новите проучвания за детското развитие и процеса на учене при деца на различни възрасти.

Всичко в дома на „Музейко” е премислено до най-малката подробност – от характерната архитектура през енергийната ефективност до пространството за интерактивни експонати.

Цялото съдържание на центъра е създадено от водещи учени, педагози и дизайнери и е съобразено със съвременните тенденции в образованието. Разработките се базират на теориите за учене чрез игра и приложни дейности, множествена интелигентност, сугестопедия и други техники за ускорено учене и разгръщане на потенциала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай