Вторник,

Активистка от ДСБ каза може ли ГЕРБ да свали властта

От: Рачо Рачев, сн. Фейсбук -
3673
Активистка от ДСБ каза може ли ГЕРБ да свали властта
A
A
A

Цецка Бачкова, активист от ДСБ, която скоро се бореше за председателския пост на партията, но бе победена от Атанас Атанасов, разкритикува действията на управляващата коалиция и предупреди за заплаха за бъдещето на властта. Тя не скри разочарованието си и от акцията по ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, която е била провалена в очите на хората.

"Никой не попита за повода за акцията за задържане на Борисов, защото хората искат да знаят истината и имат усещане, че са се случвали нередни неща. Акцията се оказа провал. Очаквах МВР да е по-подготвено за нея", каза Бачкова в предаването "Офанзива" по НоваНюз. По думите й е трябвало да има събрани доказателства и повдигнато обвинение.

Според Бачкова обаче не проблемът с ГЕРБ може да свали управляващата коалиция, а различията вътре в нея.

"Партньорите не успяват да намерят консенсус. Властта е разделена, министерствата и ресорите са разделени на партиите и за реформите във всяка отделна сфера отговаря партията, която е поела управлението й. Така обаче тези реформи не тръгват", заяви Бачкова.

Тя е категорична, че коалицията не е единна в проатлантическата си позиция.

"Представителите във властта трябва да предприемат действия за помощ на Украйна, а не да анализират. "Демократична България" би могла да внесе проект за решение в Народното събрание за това, иначе може да преосмисли участието си в коалицията. Това не означава, че не бива да се търсят други мнозинства", посочи Бачкова.

Дали, ако коалицията приеме решение за военна помощ на Украйна, Нинова ще го подкрепи, попита представителката на ДСБ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички