Адвокатът на Борисов разкри какво ще правят с Кирил Петков

Борисов е политик от световна класа и държавник със собствен стил, казва Менко Менков

Адвокатът на Борисов разкри какво ще правят с Кирил Петков | StandartNews.com

"Бойко Борисов е политик от световна класа и държавник със собствен стил, изобщо няма да предприема мерки да съди държавата, нито Кирил Петков, който е станал свидетел срещу него. Ще подадем в административния съд жалба срещу задържането му. Ще искаме заповедта да се обяви за незаконосъобразна", заяви пред Нова телевизия Менко Менков - адвокатът на бившия премиер и лидер на ГЕРБ.

По думите на Менков това е буря в чаша вода. "Желанието на някой да преодолее прокуратурата е правно невъзможно. За да се случи това трябва да се разрушат устоите на демократичната държава или разделението на властите", смята той. Според него е невъзможно КПКОНПИ да може да повдига обвинение без съгласие и разрешение на прокурор, защото е противоконституционно. Прокуратурата не е саботирала нищо, защото не е била уведомена за действията на полицията.

"По случая с Божков Европейската прокуратура не е компетентна. Аз нямам информация тя да прави нещо по случая. Ще има сериозен отзвук в Европа, защото Кьовеши не е очаквала такова развитие. В разпита си Петков твърди, че я е запознал на 16 март с данните по преписката за задържането на Борисов. Това е незаконосъобразно. Разследващите органи са независими", категоричен е Менков.

Според него е подадена жалба за незаконосъобразно задържане, а разследващите са били след работно време на етажа на СГС. "МВР не е изготвяло предложение за задържане, но дори да е направено, то не е от компетентен орган. Няма правни основания за ареста на Борисов, той е невинен", коментира адвокатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай