15-ият в листата би Станишев в преференциалния вот в Пиринско

15-ият в листата би Станишев в преференциалния вот в Пиринско | StandartNews.com

Благоевград. Кой е Момчил Неков? Надали бабите и дядовците, симпатизанти на БСП и на Коалиция за България в Пиринския край, ще знаят нещо за него.

Но това не попречи на най-младия кандидат за европейския парламент да победи не кой да е, а лидера на социалистите и водач на листата Сергей Станишев.

За президента на ПЕС са гласували преференциално 1084 избиратели. Докато за Неков тези гласове са 1198, разкриха от РИК – Благоевград. Причината младият мъж да изтегли „дългата клечка" и доверието на избирателите и съвсем прозаична. Той е имал късметът да е под №15 в листата, какъвто е номерът и на Коалиция за България в кандидатската листа за европейски парламент. „Сигурно е, че избирателите на БСП са се заблудили. Драскали са №15 за партия, а след това същия номер и за преференциален вот", обясниха от РИК. Още един водач на листа – Николай Бареков, лидер на партия „България без цензура", губи преференциалния вот от втория Ангел Джамбазки от ВМРО. За бившия журналист са гласували 1237 души, а за последователя му 2384. В Пиринско ВМРО има доста структури и те са подкрепили своя кандидат за европейския парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай