Кошмарът продължава. Жълт код в 13 области

Къде ще се усмихва слънцето

Кошмарът продължава. Жълт код в 13 области | StandartNews.com

Жълт код за дъждове е обявен за области в Западна България, показва страницата на НИМХ.

В областите Видин, Враца, Монтана, София област и град, Перник, Ловеч, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали .

В тези райони се очакват количества на валежите до 35 mm, локално и повече.

През нощта главно в крайните северозападни райони валежите ще продължат.

В останалата част от Западна България временно ще спрат, но облачността ще остане значителна, на изток ще бъде предимно ясно. През деня над западната половина от страната отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, след обяд главно в планинските райони - временно интензивни и значителни по количество.

 В Източна България ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието - между 22° и 25°; в София - около 22° .

Над масивите в Западна и Централна България облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има интензивни, краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд до преобладаващо слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай