Затоплянето продължава, мъгли мъчат част от страната

Минималните температури ще бъдат от 7° до 12°, максималните – между 12° и 23°

Затоплянето продължава, мъгли мъчат част от страната | StandartNews.com

В четвъртък ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в страната ще има мъгли. Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно намалена видимост и трайни мъгли е обявено в западните и централните части от Дунавската равнина и Тракийската низина. Ще духа умерен и силен вятър от юг. Минималните температури ще бъдат от 7° до 12°, максималните – между 12° и 23°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, преди обяд на места с намалена видимост. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен. Максимални температури ще са 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Ще бъде слънчево и по-топло, в сравнение с вчера. Максималната температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°.

В петък затоплянето ще продължи, но няма да засегне районите с трайни мъгли. В събота и неделя облачността ще се увеличи, но слаби превалявания се очакват само през първия ден, на отделни места в страната. Температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат все така над средните за периода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай