Започнаха стачки за вдигане на заплати. Кадастърът спира за час

Високата степен на натоварване и мизерното възнаграждение са причина за текучество на ценни, обучени експерти, посочват от КТ "Подкрепа"

Започнаха стачки за вдигане на заплати. Кадастърът спира за час | StandartNews.com

Агенцията по геодезия, картография и кадастър /АГКК/ в Пловдив излиза на протест в сряда. Служителите ще спрат да обслужват граждани от 10 до 11 часа. Информационни табелки вече са разлепени из сградата на Агенцията. Причина за предупредителната стачка е искане за увеличение на трудовите възнаграждения с 20%, като то да се приложи със задна дата – от 1 октомври т.г. Ако не бъдат чути, служителите заплашват предупредителната стачка да прерасне в безсрочна, пише "Марица". 

В звената на АГКК в цялата страна работят над 350 души, като повечето от тях получават малко над минимална работна заплата от 710 лева.  По изчисления на Синдиката на административните служители "Подкрепа", за увеличение на възнагражденията са нужни около 600 000 лева.  Синдикатът настоява парите да бъдат осигурени незабавно чрез Постановление на Министерски съвет.

Високата степен на натоварване и мизерното възнаграждение са причина за текучество на ценни, обучени експерти, посочват от КТ "Подкрепа".  Гражданите пък са принудени да стоят на дълги опашки и да губят време в чакане. Работата на АГКК се състои в създаване и предоставяне на информация за точното пространствено разположение и уникална идентификация на недвижимите имоти и е в основата на управлението на собствеността и ефективен пазар на недвижимости, и всичко свързано с тяхното придобиване, владение и ползване, с реализиране на инвестиционните намерение и проекти, както в държавни и общински имоти, така и в частни имоти. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай