Водим много нови марки в България

55% от София Ринг Мол вече е запълнен, казва търговският му директор Сотирис Янакудакис

Водим много нови марки в България | StandartNews.com

55% от София Ринг Мол вече е запълнен, казва търговският му директор Сотирис Янакудакис

- Г-н Янакудакис, къде сред палитрата от молове ще се впише София Ринг Мол?

- София Ринг Мол ще е различен от останалите по няколко критерия. Един от тях е местоположението. Молът се намира между планината и града. Това ни дава възможност да се възползваме от предимствата, които ни дава природата. Цялата архитектура на мола е подчинена на това - клиентите ни да имат контакт с красотата на Витоша, зеленината и спокойствието, което планината дава. В същото време молът се намира на южната дъга на околовръстния път, което е гаранция за бързо придвижване. Много от клиентите, независимо дали са от София или от други градове, ще стигат по-бързо до нас, отколкото до градските молове. Разбира се, безспорно предимство е съседството ни с нашия партньор и лидер в продажбите на мебели и стоки за дома в България - Икеа. Спокойно мога да кажа, че това ще е мол от ново поколение. Много повече от множество търговски обекти, събрани на едно. София Ринг Мол ще e център, в който клиентите ще се чувстват удобно, ще има амфитеатър, атракции, които ще се променят според сезоните. Сигурен съм, че ще бъде дестинация за забавление на нашите клиенти. Ще могат да комбинират нуждата от покупки с развлеченията по начин, по който още не се е случвал в България.

- Това, което казвате, безспорно са предимства, но дали самите търговци ще могат да предложат нещо по-различно на клиентите?

- Даваме си сметка за този момент и затова сме много внимателни при избора на наематели. Не можем да контролираме цените, нито промоциите, които правят съответните марки. Това, което можем и правим, е добър микс от марки, чиито продукти и ценова политика да задоволят широк кръг от потребители. В София Ринг Мол ще има познати марки, но и такива, които идват в България за първи път. Такъв е случаят с най-голямата верига универсални магазини в Гърция NOTOS, която ще е разположена на 6000 кв. м от нашия мол. С нейното идване в България, което ще се случи в София Ринг Мол, ще приложим модела shop in shop, което също е новост.

- Ще има ли и други марки, които ще навлязат на българския пазар за първи път?

- Да, ще има, но към този момент предпочитам да не ги споменавам. Мога да кажа, че голяма част от тях ще бъдат нови, а други, които вече са в България, ще разположат своите най-големи магазини на територията на нашия мол.

- Каква е заетостта на мола към момента?

- За над 55% от всички площи вече са подписани договори с наематели. Вярвам, че процентът ще нарасне значително в следващите 2 месеца, тъй като в момента текат преговори с много марки. Сред наемателите, с които към момента сме сключили договори, са "Пикадили", Техномаркет, New Look, Mr. Bricolage, CineТGrand, NOTOS и много други.

- Голяма част от клиентите ходят в моловете заради т.нар. атракциони и места за почивка. Какво ще предложи София Ринг Мол в тази посока?

- Ще предложим много забавления и места за почивка, които в града трудно могат да се открият. В парка до мола изграждаме огромен увеселителен парк, в който ще има всякакъв тип средства за забавление. Част от тях ще се променят според сезоните. В сградата на мола също така ще има обособени пространства за забавления и голяма част от тях ще бъдат безплатни за клиентите ни. Същото важи и за местата за отдих. Ще има множество заведения, които ще бъдат в сградата или на някои от терасите с изглед към планината. Зеленината, алеите за разходка, и отново подчертавам - близостта на Витоша, сами по себе си правят мястото чудесно за отдих и приятно прекарване на свободното време.

- От думите ви разбирам, че съчетаването на необходимото с приятно е нещо като философия в София Ринг Мол?

- Точно така е. Ние сме наясно, че ще направим най-големия мол в България. Наясно сме, че архитектурата му е уникална за България - с отворени пространства, с много естествена светлина, с големи тераси и прекрасна гледка. Наясно сме, че при нас ще бъдат едни от водещите световни марки. Но всичко това не е достатъчно, ако не отговориш на потребностите на клиентите. В днешно време потребителите искат повече от това. В същото време, поглеждайки към всички молове, които вече работят, може лесно да видим какво липсва там и в целия град като цяло. Ето защо се движим в тази посока, предлагайки нови марки, концепции и дейности, които липсват в София. Комбинацията от всички тези предимства, които София Ринг Мол ще има ще накара хората не само от София, но и останалата част на България и съседните страни да го избират като предпочитана дестинация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай