Градът на Левски под вода

Шестима учители бедстват в училището по жп транспорт

Градът на Левски под вода | StandartNews.com

Голям порой вече повече от час се излива в Карловско. Улици са под вода, а на Околовръстното шосе в подбалканския град има закъсали автомобили и тирове, видя оператора на Блиц в Пловдив. 

Воден апокалипсис в Карлово! Градът е под вода, има блокирани хора ВИДЕО

От община Карлово съобщиха, че имат подаден сигнал, че на улица "Яне Сандански" има паднали дървета. В село Соколица също имало паднало дърво, но вече се разчиства. 

Главната улица и районът на гарата в Карлово са под около метър вода. От местната власт казаха, че чакат пороят да спре, за да обходят града и да видят какво се случва, за да предприемат мерки. 

В училището по ж.п. транспорт е пълна трагедия. Бурната вода е отнесла настилките на двора и моста, който свързва училището с улицата. Водата е почти до стълбището, а вътре са блокирани шестима учители, съобщи за БЛИЦ директорът на учебното заведени Стефан Филчев. 

"Това беше моето училище. Плаче ми се", споделя директорът пред медията ни.

Община Карлово обяви частично бедствено положение. Наводнени са улиците в източната и южната част на града. Наводнени са къщи, мази и магазини. 

Дъждовен апокалипсис в Карлово и Сопот, гимназия и улици под...

Местните сравняват ситуацията с проливния дъжд и наводненията, които се случиха през 1987 г. за 150-годишнината от рождението на Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай