Важно за шофьорите за ситуацията по границите

Каква е пътната обстановка

Важно за шофьорите за ситуацията по границите | StandartNews.com

Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на уеб сайта си. Информацията за българските гранични контролно-пропускателни пунктове е към 6:00 часа.

По границата със Сърбия трафикът е интензивен на изход за леки автомобили на Граничния контролно-пропускателен (ГКПП) „Калотина". На „Калотина“ строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик, граничните власти съветват пътуващите да използват и останалите пунктове – „Брегово", „Връшка чука", „Стрезимировци" и „Олтоманци".

На границата с Румъния интензивен е трафикът на ГКПП „Кардам", ГКПП „Никопол" и ГКПП „Видин" за товарни автомобили на изход.

Трафикът е интензивен на изход и вход за леки и товарни автомобили на ГКПП „Кулата". „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата" и ГКПП „Маказа" и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден", „Златоград", „Ивайловград" и „Капитан Петко войвода". През гранични пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Турция трафикът е интензивен на вход и изход за леки и товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево" и ГКПП „Лесово".Нормално е движението на границата с Република Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай