Влизаме ли в зеления списък за туризъм на Англия

Предстои да бъдат включени 12 държави

Влизаме ли в зеления списък за туризъм на Англия | StandartNews.com

Тези, които се връщат в Обединеното кралство от страни от зеления списък, не са длъжни да се карантинират за 10 дни след пристигането си

Дестинациите, които отговарят на критериите, използвани от правителствения съвместен център за биосигурност в Обединеното кралство, могат да бъдат добавени към списъка без карантина по време на актуализацията за пътуване в четвъртък, съобщават медиите на Острова.

Други 12 държави - включително Италия и България - могат да бъдат добавени към правителствения зелен карантинен списък тази седмица, показва анализ на официалните данни.

Дестинациите, които биха станали жизнеспособни варианти за неваксинираните туристи, имат достатъчно ниски случаи на Covid, за да отговорят на критериите, определени от правителствените учени.

Нивата на ваксинация, рискът от варианти на коронавирус и възможностите за тестване в страните също са на нива, които биха оправдали включването.

"Потенциалните допълнения, съставени от Робърт Бойл, бивш стратег на BA, който преди точно е предвидил промени, биха увеличили зеления списък до 39. Германия, Канада, Австрия, Латвия, Литва, Полша, Швейцария, Словакия, Хонконг и Тайван също са сред страните, които могат да бъдат добавени", коментира Бойл.

Тези, които се връщат в Обединеното кралство от страни от зеления списък, не са длъжни да се карантинират за 10 дни след пристигането си.

Настоящите дестинации за почивка в списъка включват Малта, Мадейра и Балеарските острови Майорка, Менорка и Ибиса. Следващата актуализация на правителството относно правилата за пътуване ще се състои в четвъртък.

Миналата седмица Борис Джонсън обяви, че от 19 юли хората, които са получили две дози коронавирусна ваксина, няма да се нуждаят от карантина, след като се върнат от една от 140-те държави, които в момента са в оранжевия списък.

Тъй като обнадеждените пътници увеличиха резервациите в авиокомпаниите с 400% след съобщението, Съюзът на имиграционната служба предупреди, че "огромният брой" пристигащи пътници - и недостигът на служители на граничните сили - може да доведе до шестчасови опашки на летищата в пиковите часове.

Зелените страни трябва да имат нисък вариативен риск, степен на инфекция при или по-ниска от 20 на 100 000 души, положителна проба от 1,5% или по-малко.

Бойл коментира пред Telegraph, че правителството може да избере да не добавя повече зелени държави към списъка поради облекчаването на ограниченията за страните от оранжевия списък. "Напълно възможно е политиците сами да се стремят да минимизират промените в списъка".

"Тъй като Делта вариантът води до увеличение в случаите по целия свят, те могат да бъдат особено предпазливи по отношение на преминаването от оранжево към зелено, което може да се наложи впоследствие да се промени".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай