Вече продават билети за театралния фест в Банско

Наши и чужди туристи на опашка за представленията

Вече продават билети за театралния фест в Банско | StandartNews.com

Банско. Банскалии и гости на Банско, които са почитатели на Мелпомена, вече могат да закупят билети за постановките на театралния фестивал „Летни театрални празници". Те се продават на касата на читалище „Никола Вапцаров", която работи всеки делничен ден от 10,00 до 18,00 часа. Цената на пропуските е 5 лева.

От 1 до 7 юли ще се проведе ежегодният театрален фест в курортния град. За някои от спектаклите отдавна са резервирани и купени най-добрите места. Интерес към тях има не само от местните жители, но и от наши и чужди туристи. Община Банско залага на Мелпомена, за да осигури повече туристи в курорта в насред лятото. Затова за седмица ще бъде столица на театъра и на духа.

Празниците, които са под мотото „На публиката – с любов", са добра възможност за всички фенове на театралното изкуство да комбинират лятната почивка с изкуството. Официалното откриване на 1 юли ще е с постановката на Народен театър „Иван Вазов" – „Крадецът на праскови", с участието на Мариус Донкин, Аня Пенчева, Юлиян Вергов и други. На следващия ден Елена Калайджиева ще изнесе рецитала „Това, което се процежда през очите". На 3 юли Драматичен театър – Сливен ще представи „Особености на руската любов". На 4 юли е ред на Централен куклен театър „София", за да бъдат зарадвани и малчуганите в курортния град с постановкПата „Малките плодчета", която ще е безплатна за всички зрители. Драматичен театър – Пловдив ще изиграе спектакъла „Албена", а в предпоследния ден на театралния фест ще покажат своя талант и актьори от Театър „Българска армия" в постановката „Завещанието на целомъдрения женкар". Театралният празник ще приключи на 7 юли с концерт на Михаела Филева & VenZy, който ще бъде на площада в Банско.

„През целия летен сезон залагаме на културни, спортни и други атрактивни прояви, за да привличаме туристи. Целта ни е да не сме само зимен, а целогодишен курорт", заяви кметът на общината Георги Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай