Валя Ахчиева си тръгва от БНТ

Отсега журналистическите й разследвания ще бъдат качвани на канала ѝ в Ютюб

Валя Ахчиева си тръгва от БНТ | StandartNews.com

Дългогодишният разследващ журналист на БНТ Валя Ахчиева напуска обществената телевизия. Самата тя обяви това във видеопослание, публикувано във Фейсбук.

Ахчиева съобщи, че в петък е депозирала пред генералния директор на БНТ Емил Кошлуков заявлението си за напускане на телевизията.

Във видеото си тя подчертава, че свободната журналистика има нужда от свободни медии и че тя е избрала именно свободата.

Ахчиева отбеляза, че отсега журналистическите й разследвания ще бъдат качвани на канала ѝ в Ютюб - "Разследването на Валя Ахчиева".

Тя ще работи в партньорство с EURACTIV за информиране на българската и европейската общественост за случаите на нарушени човешки права, злоупотреба с власт, злоупотреба с европейски фондове и корупция.

Припомняме, че през септември Софийският районен съд отмени дисциплинарното наказание „предупреждение за уволнение“ на журналистката. Наказанието ѝ беше наложено от бившия генерален директор на медията Константин Каменаров в края на февруари, а малко след това бе свалено нейното предаване „Открито“, което се излъчваше от 17 години в ефира на БНТ.

След решението на съда Ахчиева беше възстановена на работа, като освен това БНТ трябваше да плати 360 лв. за хонорар на адвоката ѝ и други 80 лв. разноски по делото за държавна такса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай