Странно - Дони поиска да свалят предаването му

Закачки и подмятания очевидно са създали раздори

Странно - Дони поиска да свалят предаването му | StandartNews.com

Шоуто "Събота вечер с Дони" предизвика редица проблеми, след като провокира обвинения в хомофобия. Това стана едва след второто му излъчване.

Причината са закачките, които си разменят водещият и неговият събеседник - роботът Питагор, свързани с предпочитанията на хората към единия или другия пол

Вследствие на това, няколко правозащитни организации надигнаха глас и написаха протестно писмо до директора на БНТ - Емил Кошлуков, с което искат шоуто "да преосмисли ценностите си или да бъде свалено от екран".

В отговор на това  самият Дони Векилов пусна пост в своя Facebook профил.

 Здравейте"Здравейте! Днес предложих на БНТ да спра "Събота вечер с Дони" в този му вид. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия. Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги,

 Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване.

От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите! Дони"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай