Четвъртък,

Софиянци зазидаха кола на съседка инвалид

От: Стандарт -
A
A
A

Съкооператори от София зазидоха във вътрешния двор кола на своя съседка инвалид. Куриозната история беше разказана пред Би Ти Ви от  Ивайло Диманов. Преди три години той отишъл на турне в Америка. Когато се върнал обаче, с изненада установил, че колата на майка му трайно е зазидана в двора на блока. И няма откъде да я извади. "Тази кола е на майка ми, тя се води инвалид, щеше да им даде ключовете да я изкарат", обясни възмутеният Диманов. Никой обаче не им казал нищо, категоричен е потърпевшият. Казва, че се обърнал към различни институции, но напразно.

Автомобилът е зазидан във вътрешния двор вече три години. Според собственика му той е напълно изгнил и неизползваем така или иначе. От общината обясниха, че при тях жалби от собственика не са постъпвали, а проходът към вътрешния двор е бил реституиран и затова е бил зазидан. "През 2002 г. с решение на Софийския градски съд е възстановен проходът, който съдът казва, че незаконно е бил преустроен от магазин 6 в проход", обясни арх. Влади Калинов от дирекция "Общински строителен контрол".

И още - че собственикът Ивайло Диманов и неговата майка са били уведомени, но не са пожелали да преместят зазидания автомобил. Засега колата остава арестувана вътре.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички