Слагат мозък на Барби

Слагат мозък на Барби | StandartNews.com

Куклата вече ще общува пълноценно с децата, ще им дава съвети

Най-популярната кукла в света и мечта на милиони момиченца скоро ще получи възможност пълноценно да общува с децата. Това ще стане възможно благодарение на сътрудничеството между производителя на Барби - Mattel, и технологичната компания ToyTalk от Сан Франциско, която се занимава с изработването на програмното обезпечение, даващо глас на детските играчки. Новият модел на куклата ще се казва Hello Barbie и ще се появи на пазарите тази година.

ToyTalk създаде специален софтуер, който позволява на Барби да чува това, което говори детето. Куклата изпраща получената информация на отдалечен сървър, който я обработва и връща осъзнат отговор, основан на база данни, създадена от изказвания на хиляди деца по света. Базата се попълва постоянно, което означава, че куклата ще става по-умна с всеки изминал ден. Hello Barbie ще знае какво харесват съвременните деца, а също така какво ги дразни или плаши. Тя ще е в крак с всички тенденции в областта на детските желания, например, какво ще поиска хлапето за рождения си ден от родителите си или за Коледа. Ако, например, момичето каже пред куклата, че му харесва да пее, а след време започне да размишлява каква ще стане, като порасне, куклата ще го посъветва да се реализира като певица. Всяка детска фраза ще прави Hello Barbie все по-персонализирана и привързана към хлапето.

Разбира се, за пълноценната работа на куклата ще е необходим достъп до скоростен безжичен интернет, а също така редовно зареждане на вградените батерии. Остава открит въпросът как куклата ще "се измъкне", ако детето я вземе със себе си на път, където няма достъп до интернет?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай