Шофьори от горящия ферибот с потресаващ разказ за преживяното

Оцеляхме с Божията помощ, казват хората

Шофьори от горящия ферибот с потресаващ разказ за преживяното | StandartNews.com

С транспорт от фирмата, в която работят, оцелелите шофьори от изгорелия ферибот в Йонийско море се прибраха в Пловдив. Те още не могат да се отърсят от преживяното на борда.

"Не сме спали и 2 часа. Оцеляхме с Божията помощ. Слушахме нарежданията на екипажа и ги изпълнявахме. Слава Богу, нямаше паника, хаос и бъркотия", описа Станимир Василев. Той е един от 12–те пловдивски шофьори, които се прибраха около 1 часа през нощта след 14 часа път.

Колегата му Стоян Чолаков разказа как пасажерите са били евакуирани с лодки от бедстващия кораб.

 "След като се отдалечихме в морето, видяхме колко е голям пожарът. Радваме се, че сме живи и здрави и ще можем да видим семействата си", разказа той пред Нова тв. Чолаков е един от 33-мата международни шофьори от пловдивската фирма ПИМК, чиито камиони бяха на ферибота. Щетите за пловдивския превозвач са огромни и се изчисляват на милиони евро.

"Не ме интересува, искам само хората ми да са живи и здрави", повтаряше в петък собственикът Илиян Филипов. През цялото време той беше в непрекъснат контакт със спасителите.

Доста от шофьорите му, преживели кошмара, са от различни населени места. Те не могат да подкарат личните си автомобили, тъй като ключовете са останали в камионите, а те са изпепелени на борда.

Очаква се още 30 българи от ферибота да пристигнат в София. Много от тях са без лични документи, тъй като са изгорели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай