Шефът на Спешна помощ: Няма да подам оставка

Шефът на Спешна помощ: Няма да подам оставка | StandartNews.com

София. Категорично няма да подам оставка. Това заяви директорът на Спешна помощ в София д-р Георги Гелев в сутрешния блок на БНТ. Той коментира вчерашното решение на министерство на здравеопазването да бъде предложен за уволнение, след като 40-годишна жена почина заради закъсняла линейка в столицата.

Линейката е пристигнала на време, а не с 50-минутно закъснение, както твърдят очевидците на случилото се, обяснява Гелев. Той уточни, че разбрал от медиите, че му искат оставката. Бил в отпуск от три месеца и все още не е запознат в детайли с трагедията с починалата фотографка.

Забавянето се е получило, защото към критичния момент не е имало свободен екип, каза д-р Гелев.

Лекарите в Спешна помощ готвят протест

Лекарите, работещи в Спешна помощ, не са съгласни с уволнението на д-р Гелев. Те обявиха пред репортер на Нова тв, че подготвят протест и ще подадат оставки, ако ръководителят им бъде уволнен.

Лошата кадрова политика води до това, че няма кой да работи, а за да работят хора при нас трябват добри условия на труд и добро заплащане. В срутилото се здравеопазване ние обираме всички луфтове", обяснява д-р Балова. и уточни, че по закон те трябва да работят по 7 часа на ден, но се налага да работят с час повече. Освен това след два работни дни трябва да почиват три, но те ползват само два, защото няма кой да работи вместо тях.

Между 600 и 800 лева получава един лекар в спешната помощ, стана ясно от медиците, които обясниха, че много често имат фалшиви сигнали. Екипът пристига на адреса и разбира, че е бил извикан, за да проверят хората дали ще дойде на време.

Много често хората си правят експерименти и викат едновременно Спешна помощ, полиция и пожарна, за да видят кой ще дойде пръв на място, споделиха лекарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай