Сензационната изповед на един яростен антиваксър!

Кристиян Гонев казва как е преосмислил живота си

Сензационната изповед на един яростен антиваксър! | StandartNews.com

"Бях сред хората, които най-агресивно защитаваха тезата, че коронавирусът не съществува", казва Кристиян Гонев, който сам се свърза с Дойче веле, за да разкаже какво го е накарало да промени мнението си за вируса и ваксините.

"Ако отношението към ваксините е една река, аз съм бил и от едната, и от другата ѝ страна. Не желая да убеждавам хората в нищо, но искам да им кажа как живея сега и как живеех, когато бях от страната на отрицанието."

Това казва Кристиян, който наскоро променя мнението си за ваксините срещу Ковид-19. Днес той твърди, че след като се е ваксинирал, е преживял един вид регенерация - и психическа, и физическа.

"Когато започнаха ежедневните брифинги и едни хора се появяваха всяка вечер по телевизията да ни казват, че много хора ще умрат, че близките ни ще умрат, това се отрази на психиката на хората". Кристиян си спомня как за съвсем кратко време родителите му се сриват психически пред очите му. В уплахата си той започва да търси информация извън телевизионните брифинги на Националния оперативен щаб. В социалните мрежи попада на много хора, които си задават същите въпроси, но не получават отговори.

"Започнах да се съсредоточавам върху всяка конспиративна теория, да чета още и още. Отричах, че вирусът съществува. Превърнах се в един от хората, които най-агресивно защитаваха тази теза", спомня си Кристиян.

За Кристиян промяната на мнението му за ваксините е процес, който започва с разболяването на баща му от Ковид-19. "Винаги съм давал баща ми като пример за силна воля. Но тогава видях как той се беше предал. И си казах: щом този човек се предава, какво ще стане, ако го хвана аз?"

Въпреки че баща му минава през много тежък период, по това време Кристиян все още не е убеден, че трябва да се ваксинира. Фитнес инструкторът признава, че и след това цялото му семейство продължава да се съмнява във всичко, свързано с коронавируса.

Сред причините за това е фактът, че при диагностицирането баща му получава няколко отрицателни теста преди положителния, който в крайна сметка го изпраща в болница. "Не получихме всичката информация защо се случва така. Това е проблемът - че хората не получават отговори на някои въпроси. Затова отричат всичко, както го правех и аз", казва Кристиян.

С течение на времето Кристиян забелязва, че все повече хора в социалните мрежи публикуват възпоменателни черни ленти за свои починали близки. Изказвайки съболезнованията си, Кристиян винаги пита какво се е случило. И винаги отговорът гласи: Ковид.

Кристиян забелязва и друго, което го кара да започне да преосмисля позицията си. "Направи ми впечатление, че интелигентните хора в обкръжението ми започнаха да не уважават моето мнение. Паралелно с това започнах да привличам хора, които не отговарят на моите интереси", споделя Кристиян.

"Решението ми беше внезапно. Един ден се събудих и просто си казах, че трябва да го направя", спомня си Кристиян за момента, в който решава да се ваксинира. Той се имунизира непосредствено след въвеждането на зелените сертификати. Но не това го кара да си постави ваксина. "Направих го абсолютно съзнателно, никой не ми е повлиял.

Аз все още мисля, че това е експериментална ваксина. Но всяка ваксина е експериментална до някакъв момент. Просто реших да го направя и толкова", казва Кристиян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай