Разнобой по делото "Семерджиев". Издирват тайнствен мъж с каска

Адвокат с шокиращи факти

Разнобой по делото "Семерджиев". Издирват тайнствен мъж с каска | StandartNews.com

Има несъответствие в показанията, дадени във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх” и за която обвиняем e Георги Семерджиев. Той прегази с джипа си две млади жени.

Адвокатът на семейството на една от жертвите Пламен Димитров обясни пред Нова тв, че прокурорът от мястото на инцидента заявил, че на една от снимките не е той, тъй като бил облечен с друго. 

„На местопроизшествието са били служители на 4 Районно управление. Един от които - приятелят на Симона Радева. Как са разбрали за катастрофата? Според военния прокурор на мястото на катастрофата вече е имало служители на 4 РУ. Когато са дошли други служители на МВР, според прокурора, са натиснали телефона, който е бил в колата, и се е показала снимка на Семерджиев и са го разпознали. Странно е откъде те го разпознават”, обясни той.

Според Димитров на прокурора и на съдията им станало интересно кои са служителите на МВР, които са отишли и са разпознали Семерджиев по телефона.

„Значи тези, които са отишли на мястото, които са бръкнали в колата и са натиснали един от телефоните му, са го познавали. Несъответствие в показанията има и при Симона Радева. Не знам това момиче на какво разчита”, добави защитникът.

„Радева казва, че случайно познава Семерджиев от една проверка. Служителите на автомивката заявяват, че тя всеки ден е била там, имали са я за шеф. Включително един от свидетелите заяви, че много често клиенти са ѝ плащали на нея. Ако се познаваме случайно, няма да знам къде живеете и няма да се возя в автомобила ви. Тя потвърди, че се е возила няколко пъти в джипа му и Семерджиев много добър шофьор”, каза още Димитров.

Бившата полицайка отрекла да е влизала в жилището на Семерджиев. Двама от работниците от автомивката, които носели стълбата, обяснили обаче, че тя се е качила с него.

„Преди това ги е помолила да откачат номерата на нейната кола. Тя отрича да е влизала горе. Каза, че са откачили номерата, тъй като единият бил леко смачкан и трябвало да мине от преден на заден. Не мога да обясня с каква цел се прави това”, уточни адвокатът.

Относно прокурора Адалберт Кръстев, който беше на мястото на инцидента, адвокатът посочи: „Съдията му показа една снимка и го попита дали е той. Каза, че не е, защото не бил с къси панталони, не бил с бяло, а с кафяви панталони и лилава риза. Както той обяснява - едва ли го има него на снимката, а само там е неговият автомобил”, разясни Димитров.

„Има още един кадър. В момента се търси един човек с каска, който се появява от снимките и в един момент той изчезва. Той е имал достъп до територията, до която не трябва. Все още не е установен кой е”, допълни още адвокатът.

По думите на Димитров Семерджиев може да лежи в затвора 20 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай