Протест 41 ден: Поостарели, но готови за блокади

Младите се измъкнаха от редиците заради агресията по кръстовищата

Протест 41 ден: Поостарели, но готови за блокади | StandartNews.com

 

Граждани се събират за четиридесет и първи път на протест край президентството. Основните им искания са за оставка на правителството и на главния прокурор.

Хората, събрали се на площад "Независимост" към 20:30 часа, са изключително малко. Впечатление прави, че сред рехавите редици на "младите" протестиращите има основно по-възрастни хора.

Протестиращите продължават блокадата на три кръстовища в София - на Орлов мост, при Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски" и до площад "Независимост".

По-късно се очаква традиционното им шествие отново да опита да блокира булевард "Ситняково", но за днес има планирана "гражданска армия", която да не допусне протестиращите да повторят вчерашния ужас, при който нападнаха и изпочупиха колата на жена, която возеше двете си деца.

Адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио" заяви пред протестиращите "да не бързат тази вечер да тръгват към Орлов мост, тъй като ще отидат на друго място и ще свършат други интересни неща".

Протестите по страната също не целят масовост, а блокади.

Протестиращите в Стара Загора отново блокираха пътя Хасково - Стара Загора в района на летището. Няма задръстване, тъй като местните жители знаят обиколни пътища. В Русе, протестът от площада се премести на кръстовището до блок “Олимп”. Протестиращите седнаха в средата на кръстовището и не позволиха на превозните средства да преминават. "Пътищата в областта са под всякаква критика", обясниха те.

За утре вечер протестиращите са предвидили да района на граничния пункт Дунав мост от 16.30 до 18-30 часа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай