Проговори жената, която опита да се самоубие на живо. Зловещи факти

Нов вид измама едва не приключи фатално

Проговори жената, която опита да се самоубие на живо. Зловещи факти | StandartNews.com

Нов вид измама в социална мрежа - този път в TikTok. До разплитането на случая се стигна след като жена се опита да сложи край на живота си на живо в мрежата.

За щастие други потребители станали свидетели на историята, подали сигнал до спешния телефон 112 и спасили живота на жената, предаде Bulgaria on air.

До шокиращото видео в TikTok се стигнало след като жената осъзнала, че е станала жертва на измама. В него тя разказва, че е дала крупна сума пари на мъж, с когото се запознала в интернет. Той обещал да и изпрати годежен пръстен и булчинска рокля по куриер. А цялата любовна история била разказвана и в други клипове.

"Изгорях с 2 500 лева, и не ми е ОК с това нещо. И ме е яд че го обичам, все още го обичам. Имам негови снимки, направих му Facebook, даже ми написа личния си адрес и се заклевам, че колкото време да ми отнеме - една, две години ще го открия", казва жената.

Тя има 3 700 последователи в TikTok. Един от тях става свидетел на смразяващото предупреждение, че жертвата на измама е готова да сложи край на живота си. Подава сигнал до спешния телефон 112 и с много трудности медицински екип успява да открие жената и да спаси живота ѝ. Опитите на екипа ни да се свърже с нея обаче останаха безуспешни.

"Получих два видеоклипа, от TikTok, че някакви 2 500 лева била дала на някакъв човек, пък то се оказало, че е някаква измама. Аз ѝ бях казал, че не е хубаво това с TikTok! Аз хем ѝ звънях на Поля! Имаме само комуникацията по Viber", казва бившият съпруг Стефан Драганов.

Случаят предизвика бурни реакции. Оказва се, че има и други пострадали от новата схема за измами. Млада жена сподели за своя приятелка, която също се подвела по неизвестен донжуан и му дала пари.

"Разбрах за този случай с Поля, аз имам приятелка, която живее в Елена и също стана жертва на измама, изгоря обаче с по-малко пари.

Не знам дали е същият мъж, но беше обещал да се ожени за нея, поиска ѝ мисля 1 500 лева, в замяна на това да ѝ изпрати по куриер сватбена рокля и пръстен.

Мисля, че се бяха виждали само един път. А тя му изпрати 500 лева и се усети че не е сериозен, а някакво мошеничество", казва жената.

По случая е образувано досъдебно производство, като полицията издирва интернет измамника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай