Предимно играчки и сувенири ще се подаряват по Коледа

Над 70 процента от потребителите заявяват това

Предимно играчки и сувенири ще се подаряват по Коледа | StandartNews.com

Над 70 на 100 от потребителите, които пазаруват за Коледа онлайн, ще подарят играчки и сувенири, показват проучвания сред потребителите.

Най-преглеждани през последния месец в интернет са обявите за продажба на игрови конзоли.

Статистиката показва, че потребителите са склонни да дадат до 400 лева за такава игра. Сред най-търсените предложения са и тези, за мобилни телефони с цена до 820 лева.

Интересен факт е, че на челните места в първенството попадат и кухненските ножове. Те са в топ 5 класацията за стоки до 20 лева. За сравнение, като подарък за Коледа през 2018 г. най-купуваните играчки за деца са били занимателните и образователни игри.

Преди коледните празници миналата година са се харчили пари и за тротинетки и велосипеди. А година по-рано най-търсени са били радиоуправляемите играчки.

По повод традиционното по-засилено пазаруване по време на коледните и новогодишни празници от Национална асоциация за защита на потребителите припомнят няколко основни права, с цел да се предпазят хората от измами. Такова, например е, че купувачите имат право на обезщетение за закъсняла пратка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай