Потресаващ разказ за мълнията, убила треньора

Очевидец е кметът на Чернигорово Димитър Вринчев

Потресаващ разказ за мълнията, убила треньора | StandartNews.com

Кметът на село Черногорово Димитър Вринчев е бил сред очевидците на трагедията в Лесичово, където преди час и половина мълния уби на място бившият футболист и настоящ треньор в школата на ФК Хебър Иван Ранчев. 

"Контролата стартира в 18,30 часа. Малко след това започна да вали дъжд и буквално от изневиделица се светна, чу се силен гръм и на терена падна мълния. Удари точно върху Иван Ранчев и футболист от нашия отбор. Двамата се строполиха на земята. Иван още имаше пулс. Телефонирах мигновено на тел. 112, беше 18,38 часа.

По указания започнахме веднага сърдечен масаж, но виждах, че го губим, защото жизнените функции намаляваха с всеки изминал миг. На стадиона нямаше лекар, тъй като мачът бе контролен. Съответно липсваше и дефибрилатор. Спешният екип, който пристигна на стадиона реално нямаше вече полезни ходове, защото момчето беше безжизнено", описа страховитата гледка Димитър Вринчев. 

"Другият футболист, който падна с Иван на земята имаше само кръв по устата. Той бе прегледан и е в добро състояние", уточни Вринчев. 

Той допълни, че само 30 минути преди падане на фаталната мълния на терена с топка си играели деца. 

"Моето също бе там и видя всичко. Все още плаче и не мога да го успокоя. Много жалко за това младо и страхотно момче Иван Ранчев", завърши разказът си от първо лице кметът на Черногорово., цитиран от Марица.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай