Неделя,

Полиция нахлу в офиса на македонския превозвач

От: Редакция, снимка:бТВ -
Полиция нахлу в офиса на македонския превозвач
A
A
A

Полиция влезе в офисите на македонския автопревозвач "Беса Транс" в Скопие, собственик на автобуса ковчег, в който загинаха 45 души след катастрофа на магистрала "Струма".

Извършват се проверки и на други места с цел да се осигурят доказателствени материали, съобщи министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. През деня от Министерството на транспорта съобщиха, че катастрофиралия автобус не е имал лиценз и туристическата фирма е използвала разрешително на друг неин автобус.Поради липсата на разрешително за извършване на транспортни услуги за катастрофиралия автобус транспортното министерство отне лиценза на "Беса транс".

Автобусът ковчег е пътувал, използвайки удостоверението на друго превозно средство, придружено от лиценза на фирмата-превозвач, съобщиха от македонското министерство на транспорта, цитирано от БТА. „За уточнение - номерът 007017 е номер на лиценз на превозвача "Беса Транс" БТБ за извършване на международен превоз на пътници. Номерът 22679, с който се спекулира от някои медии и който е използван от изгорелия автобус на излизане от страната, е от лиценза на друго превозно средство, с други номера, също собственост на превозвача Беса Транс", посочват от македонското министерството транспорта.

Злоупотребявайки с тези документи, фирмата-превозвач съзнателно е нарушила разпоредбите на Закона за автомобилните превози, смятат от Министерството на транспорта и съобщенията на РСМ.

За изгорелия автобус превозвачът „Беса Транс” не е разполагал с удостоверение от лиценза за международен свободен превоз на пътници и този автобус не е регистриран в електронната база данни на Министерството на транспорта и съобщенията.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички