Петък,

Политиците скърбят за Максим Минчев

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на Максим Минчев, общественик, журналист и генерален директор на Българската телеграфна агенция, изказаха политиците. Минчев загуби битката с опасния коронавирус.

Председателят на комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов изказа болката си от загубата. „Смъртта на Максим Минчев е голяма загуба, напусна ни един талантлив журналист, истински професионалист, честен човек и предан приятел! Той остана докрай верен на мисията на отговорната журналистика, скърбя дълбоко за неговата кончина. Светла да е паметта му!“, каза Рашидов.

 „Доказан и уважаван журналист, с богат професионален опит и винаги воден от стандартите на професията. Бог да го прости и поклон пред паметта му!“, изказа съболезнованията си и премиерът Бойко Борисов.

"Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на агенционната журналистика в България. Той ще бъде запомнен с богатата си ерудиция, широкия си кръгозор и сърдечността си", заявява в писмото си президентът Румен Радев. Той подчертава, че през годините Максим Минчев е успял да преведе БТА през труден за медията период, да внесе спокойствие сред журналистите и да сплоти колектива, както и да допринесе за популяризирането на агенцията и за развитието на нови инициативи.

"Благодарение на неговия принос, добрите традиции в БТА бяха надградени със съвременни стандарти на модерната агенционна журналистика", допълва Румен Радев. По думите му доказателство за неговите усилия е изборът на Максим Минчев през 2016 г. за генерален секретар на Световния съвет на информационните агенции, за президент на Асоциацията на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа и на Асоциацията на информационните агенции от Черноморския регион.

"Максим Минчев ще остане запомнен не само като журналист с голям опит, но и като автор на книги и страстен любител на фотографията. Той обичаше живота, подхождаше с любопитство към света и с професионализъм към работата си", заявява още държавният глава в писмото си до семейството и близките на Максим Минчев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички