Показват изложба на китайско изкуство в София

Показват изложба на китайско изкуство в София | StandartNews.com

София. Най-голямата групова изложба на китайско съвременно изкуство, показвана някога в Източна Европа, се открива утре в София. Изложбата е под надслов "Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство" и представя 22 творби от 22-ма художници - представители на три поколения, работещи в различни жанрове: живопис, скулптура, фотография, инсталация, дизайн.

„Разбира се, това не означава, че изложбата изчерпва художествения живот в Китай, но показаното е негова важна и значима част. Вярвам, че в контакта си с тези бликащи от живот, разнообразни творби, публиката ще придобие по-пълна представа за съвременното китайско общество" - казва Син Донг Ченг, куратор на изложбата "Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство", с която утре стартира паралелната програма на международния фестивал за съвременно изкуство Sofia Contemporary.

България е първата европейска държава, в която "Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство" ще бъде показана, а София - първата спирка в европейското турне на изложбата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай