Пълен шок! Колко пари плати Николай Банев

Коя е причината за бъде принуден да си бръкне в джоба

Пълен шок! Колко пари плати Николай Банев | StandartNews.com

Колкото и да боли, понякога трябва да вадиш и да плащаш! 

Николай Банев, който е пословичен с отказа си да плаща каквото и да е – от заплати и осигуровки на работниците си, през дължими данъци на държавата, та до дребни сметки за ремонти или услуги, този път по принуда е надмогнал себе си. Оказва се, че скандалният олигарх тихомълком е платил свои задължения за над 10 милиона лева.

С платените милиони, Банев успява да си запази резиденцията си в столичния квартал „Бояна”, известна в бизнес средите като Мавзолея. Палатът със застроена площ от 720 квадрата разполага с над 12 декара парк и собствена хеликоптерна площадка. Обзавеждането изглежда ултра кичозно, дори и по стандартите на родните чалга баровци.

В стремежът си да се изкара като част от елита, бившия комсомолски функционер пръска над 100 000 лв. само за сребърни вилици и лъжици

Отделно е другата домакинска посуда – чаши, чинии, фруктиера, покривка за маса и други съдове. Естествено, всичките са от любимата на мутри и новобогаташи марка „Версаче”. Само каната за вода на одиозното семейство Баневи струва 900 лева.

След като през 2019 г. прокуратурата най-после прогледна за безобразията на олигарха и му повдигна обвинение за пране на пари, куп кредитори събраха смелост да си поискат дължимото. Начело бе НАП, която след 3 години бездействие, внезапно се сети, че има да взема над 900 000 лева.

По непотвърдена информация, кандидати да купят резиденцията на Банев не са липсвали. За това и олигархът, нетипично за него, е принуден да развърже кесията си. Едно по едно, той започва да изплаща задълженията си към десетките кредитори. Последното плащане в размер на около 3 милиона лева е направено преди няколко месеца, твърдят запознати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай