Пълен шок! Какви цени дебнат на плажа в Бургас

За чадър и шезлонг на морето

Пълен шок! Какви цени дебнат на плажа в Бургас | StandartNews.com

Плажът до Солниците в Бургас, вписан в регистрите като „Сарафово-юг“, който бе използван за диво къмпингуване, ще има наемател през това лято. Това показа проверка, цитирана от Флагман.бг.

Министерството на туризма проведе търг за отдаването под наем на ивицата за пет години и избра победител – „Тидо 13“ ЕООД на Атанас Желев Желев. Фирмата е с адресна регистрация в блок 18 в ж.к.“Зорница“.

В процедурата е имало и още един участник „М и П мениджмънт“ ЕООД на Иван Пачев, който стопанисва от няколко години съседния плаж – Сарафово север. Неговото предложение обаче е било значително по-ниско от това на конкурентната фирма – 15 хил. лева на година срещу 34 хил. лева на фирмата-победител.

Ако „Тидо 13“ ЕООД се откаже от спечеления търг и не подпише договор в 14-дневен срок, плажът ще бъде предложен на втория участник – „М и П мениджмънт“ ЕООД. 

Интересен факт е, че и двамата участници са заложили високи цени за чадър и шезлонг – по 30 лева или общо 90 лева за комплекта, което ще сложи край на безплатната сянка.

През последните две-три години ивицата се оформи като къмпинг зона, а на самата алея спираха десетки каравани и кемпери. Дали този модел ще се запази – ще стане ясно съвсем скоро.

През 2018 година плажът бе нает от бургаския бизнесмен Петко Стамболиев, който обаче се отказа още на първата година, след като не успя да намери добро решение за плажа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай