Пламен почина

По ирония на съдбата, бунтарят издъхна в Деня на Освобождението

Пламен почина  | StandartNews.com

Варна. Мъжът факла Пламен Горанов почина снощи в 20.30 часа в реанимацията на Военно-морска болнициа във Варна, съобщи нейният шеф д-р Ивайло Въжаров. Надявахме се на чудо, но не стана, каза той. Причината за смъртта на 36-годишния мъж е полиорганова недостатъчност.

12 дни лекарите се бориха за живота, преляха му се огромни количества кръвна плазма. В събота Пламен е възстановил самостоятелното си дишане, но за кратко. Мащабна кръводарителска акция беше организирана чрез Фейсбук и на протестите във Варна за спасението на младия мъж. Той се запали в 7.20 ч на 20 февруари пред входа на общината. Приятелите му твърдят, че с отчаяния акт Пламен иска кметът Кирил Йорданов да напусне поста. Както агенция Стандарт Нюз писа, преди да се превърне във факла, младият варненец викал: "Киро! Киро! Сега трябваше да бъда на почвка в Анталия. Исках мирно да протестирам".

По ирония на съдбата, Пламен, който в последните дни се превърна в олицетворение на борбеност и свободолюбие, издъхна точно на 3 март - Ден на Освобождението. Той така и не доживя оставката на градоначалника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай