Перничани бойкотират: Нямат вода - няма да гласуват

Какво се случва в миньорския град

Перничани бойкотират: Нямат вода - няма да гласуват | StandartNews.com

Протестиращи в Перник блокираха основния път за влизане в квартал Църква. Екипи на МВР отклоняват движението. Част от протестиращите са категорични, че няма да гласуват, а друга, че ще го направят, защото се надяват нещо да се промени в квартала им, предава БНТ.

"Фирма изпълнява европроект и непрекъснато има проблеми. В момента нямаме вода. Нямаме мотивация да гласуваме, защото не сме си покрили първични човешки нужди", заяви жител на квартал Църква, Ивета Величкова.

"С две деца съм и не ме питайте какво е вкъщи. Аз гласувах, защото се чувствам длъжна за опазването на реда и искам нещо да се промени в нашия квартал", обясни друг жител на квартала, Алекса.

"Няма да гласувам, защото нямаме трети ден вода. Въздухът е мръсен", коментира Любенова. "Аз винаги гласувам", твърдо заяви жител на квартал Църква. "Ето как правят тръбите на канализацията. Аз гласувах и се надявам всички да гласуват, дано да има полза от това", каза Мария Ставрева.

"72 часа почти нямат вода. Гневни са и то с право. От ВиК получаваме едни и същи обяснения - търсим аварията, няма вода в резервоара. Общината не е принципал на ВиК, подаваме сигнали - това можем да направим", обясни ПР-ът на община Перник, Адриан Скримов. Поради недоволството на жителите се образува колона от коли и автобуси на градския транспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай