Обрат с времето. Ето къде ще се изсипе дъжд и кога се завръща снегът

Прогнозата за седмицата

Обрат с времето. Ето къде ще се изсипе дъжд и кога се завръща снегът | StandartNews.com

С облаци и температури рано сутринта от 7 до 15 градуса започна неделният ден. Ветровито е и днес, като до момента най-силни са поривите на вятъра в Северозападна България, по Черноморието и в планините. През деня южният вятър още ще се усили и ще бъде силен и бурен. Значително ще бъде и вълнението на морето по Северното Черноморие.

Валежи от дъжд ще има в Южна България, значителни след обяд и през нощта в Рило-Родопската област. Вечерта ще превали и в Северна България, но слабо. Ще се задържи топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°.

Валежите ще продължат и през следващото денонощие – значителни ще са главно в Рило-Родопската област. В областите Смолян и Кърджали е обявен оранжев код. В източната половина на страната ще духа силен и поривист южен вятър.

Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода – максималните ще са - между 12° и 17°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен, временно и бурен южен вятър. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще има валежи и от сняг и от дъжд, като границата ще е на около 1700 м. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, преди обяд и бурен вятър от югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва.

През следващите дни валежи ще има на по-малко места и ще са по-малко като количество. Ще са предимно от дъжд, в планините, а в четвъртък и на отделни места в Северна България - от сняг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай