Ново 20: Искат ни на летището 3 часа преди полета. Ето защо

Авиокомпаниите предоставят безплатен online–check in, който е 24-48 часа предварително

Ново 20: Искат ни на летището 3 часа преди полета. Ето защо | StandartNews.com

Летищата в Европа и САЩ вече изискват пътниците да идват 3 часа по-рано, съобщиха от Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) по време на международното изложение IPW 2022 в Орландо, Флорида. Причината е в рязкото увеличение на туристите и бавното преминаване през проверките и граничните служби. На Летищата в САЩ вече има огромни опашки. Същото е положението и в Лондон, Париж, Мюнхен, Франкфурт, Виена, Амстердам, Мадрид, Милано, Рим и др., обясниха от IATA, съобщи TravelNews.

Медията е установила, че в Истанбул (Турция), Маями и Орландо (САЩ) се стига до изходите на самолетите за около 2 часа.

Поради постоянно увеличаващия се пътникопоток и поради високата натовареност на Летище София и международните летища, до които се осъществяват връзки от София, българският аеропорт също препоръчва на пътниците:

- да предвидят достатъчно време и да пристигат на летището поне 3 часа преди предстоящия им международен полет;

- За допълнително удобство и за да избегнат опашките, авиокомпаниите предоставят безплатен online–check in, който е 24-48 часа предварително за почти всички свои дестинации, благодарение на който може да си спестят време и лесно сами да издадат бордната си карта;

Летище София предоставя за използвалите online–check in пътници, специални drop off гишета, където може да оставите багажа си за чекиране и допълнително да спестите време и усилия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай