Не пуснаха турско семейство в басейн у нас. Реакцията

Причинатга била запълване на шезлонгите и чадърите

Не пуснаха турско семейство в басейн у нас. Реакцията | StandartNews.com

Не ни допуснаха да се къпем в пловдивски басейн, оплака се турско семейство пред "Марица". Случката се разиграла в плувния комплекс на хотел „Санкт Петербург“. Оттам обясниха, че причината е не дискриминация, а запълване на шезлонгите и чадърите и припомниха, че капацитетът им е намален заради ковид мерките.

Турското семейство, което не беше допуснато до басейна, живеело от 20 години в Германия. Последните 5 години не се били прибирали в България, но тази си стегнали куфарите и се завърнали, за да похарчат спестяванията си за почивка в родината. 

Решили заради жегата да отидат да се разхладят в плувния комплекс на хотел „Санкт Петербург“. Когато дошъл техният ред да си платя, жената на касата понечила да им вземе парите за вход, но гардът се намесил.

„Каза ни, че пускат само хора с клубни карти и няма как да влезем. Личеше си, че просто не иска да ни пусне“, с възмущение коментира мъжът. В същото време други хора преминавали свободно. Потърпевшите са обидени от отношението към тях.

„Предния ден бях на същия басейн с жена си и двете си деца. Тогава охранителят беше друг и нямаше проблем. Това е дискриминация. Как да искам да почивам в България?! По-добре да си дам парите в чуждестранна икономика, но да не бъда дискриминиран“, казва мъжът. Потърпевшият се свързал с управителя на басейна, за да изрази възмущението си от охранителя. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай