Наш студент отива на кулинарна олимпиада в Индия

22-годишният Михаил Велков е студент по кулинарно изкуство в Швейцария

Наш студент отива на кулинарна олимпиада в Индия | StandartNews.com

22-годишният готвач Михаил Велков от Добрич отива на кулинарна олимпиада в Индия. Състезанието е в края на месец януари и в него ще вземат участие готвачи от 60 държави.

Мишо все още е студент по кулинарно изкуство в Швейцария и за да се сдобие с шанса да участва в кулинарната олимпиада, е трябвало да победи състудентите си от университета, в който учи.

"Не знаехме съставките на ястията, които щяхме да приготвяме. И в деня на самото състезание ни предоставиха определени продукти. Реших да бъда креативен. Реално аз работих с пиле, целина и магданоз, това ми бяха основните съставки. Заложих на голям набор текстури, които показах в една чиния", заявява младежът.

С обикновени продукти, но с много въображение и знания Мишо успява да си извоюва участие в олимпиадата за млади щеф-готвачи, за която се готви упорито.

Михаил споделя, че в кухната се чувства свободен да изрази себе си. Не прави дългосрочни планове, защото тази година му предстои дипломиране. Но споделя, че с удоволствие би се върнал в България.

А докато това стане, ще продължи да трупа опит в реномирани ресторанти в Швейцария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай