Наш историк изуми! Какво каза за Пригожин и Путин

Доста интересно мнение за инцидента със самолета

Наш историк изуми! Какво каза за Пригожин и Путин | StandartNews.com

Наш историк даде твърде интересно мнение за разбиването на самолета и загиналите в него. 

Не бих се ангажирал с факта, че Пригожин е мъртъв, защото това е един много опитен, хитър, преминал през всякакви клопки човек.

Странно е, че заедно с Дмитрий Уткин са позволили да бъдат свалени, не че не е възможно, но е странно, а от друга страна няма все още достатъчно яснота как е бил унищожен самолета. Ако е бил ударен със зенитна ракета означава само едно, защото с такива ракети разполага само армията. Това пък ни насочва към Шойгу, или начин да бъде притиснат Путин да свали Шойгу.

Това заяви в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова Румен Дечев, историк, политолог и общественик и продължи:

Ген. Ивашов, който е много важна и уважавана фигура, в едно от последните си интервюта казва: Не е ясно кой управлява Русия, със сигурност това не е Путин.

Трябва да отбележим, че в България, българските русофили са в голямо затъмнение по отношение на това какво става в Русия, кой е Путин и за отношението към него. В руското общество патриотичния сектор е много важен. В една своя реч от преди 10 години Путин каза, че ако Единна Русия загуби избори тя ще бъде взета от националистическите сили, а това би означавало война. Видяхме обаче, че стана точно обратното.

Всички наблюдатели определиха войната с Украйна като „странната война“, заради начина на водене на действията, тактиката и мобилизацията, Ако руската армия в началото със своето преимуществото на ракети беше разрушила всичките мостове над Днепър, Източна Украйна щеше да падне без никаква възможност за съпротива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай