Четвъртък,

Намериха лодката на изчезналите рибари

От: СТАНДАРТ -
3772
Намериха лодката на изчезналите рибари
A
A
A

При обход служители на полицията откриха лодката на изчезналите рибари край Бургас. Тя е намерена на брега на езерото Мандра, съобщи БНР, като се позовава на директора на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.

"Лодката на двамата рибари е на около над километър от мястото, където последно най-вероятно са влезли във водата с нея. В южна посока от Бургас. На брега на езерото. Лодката е цяла. Там са и греблата. В момента органи на полицията извършват оглед на мястото. Действията ще продължат заедно с водолази и лодки", допълни Калоянов.

Предстои лодката да бъде разпозната от близките на рибарите.

По-рано в труднодостъпна местност в района на езерото бяха открити дрехи и лични вещи, но съпругите на двамата рибари, които пристигнаха на мястото в сутринта, казаха, че вещите не са техни.

Издирването на рибарите продължава.

Шест екипа претърсват широк периметър, а паралелно с това бреговете на езерото се наблюдават с термодрон, който е бил използван до късно снощи, но без успех.

От рано сутринта на сборния пункт за разпределение на екипите са представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), екипи на пожарната и община Бургас.

В акцията по издирването се включват и двама рибари от рибарското селище Ченгене скеле. Към този момент почти липсват други доброволци.

Видимостта в района е намалена, а температурата на въздуха е девет градуса.

В района на Бургас продължава да вали дъжд.

"Един ден и половина продължават издирвателните мероприятия. Вчера през деня бяха три екипа, днес са вече шест. През нощта работихме с термокамери, но сутринта се включиха отново дроновете, след като бяха заредени. Към момента сме разчертали на квадрати цялата водна площ на езерото. Обходни двойки проверяват квадрат по квадрат, включително и брега . Ако забележат нещо в тръстиката, особено там, където е по-гъсто, ще ни подадат сигнал. Очакваме доброволци. Много държим на хора, които познават добре езерото и често влизат в него. То е специфично, има опасни участъци. Страхуваме се масово да се влиза, защото например в зоната на падналия мост на Димчево, можеше преди малко да се случи инцидент. Има екип на ИАРА – те обследват отдалечените райони. Имаме сонар за дълбочината – обследват се различни плитчини – от 4 до 8 метра дълбочина", каза за БТА кметът на Бургас Димитър Николов. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com