МВР съобщи къде е затапено по границата, вижте последните данни

Трафикът е интензивен на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове

МВР съобщи къде е затапено по границата, вижте последните данни | StandartNews.com

Трафикът е интензивен на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция, Сърбия, Румъния и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 18:00 часа.

На ГКПП „Кулата“ и „Маказа“ на българо-гръцката граница движението е интензивно на вход и на изход. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване и останалите пунктове ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода".

През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от полицията.

Трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП „Калотина“ на българо-сръбската граница. Пунктът работи на пълен капацитет, но на място се извършват строително-монтажни дейности, заради които се налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. От „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“ на изход към Румъния за товарни автомобили. От „Гранична полиция“ съобщиха, че до 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния. Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/ „Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На българо-турската граница трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай