Хората на Гешев наградиха закрилник на пенсионери

Заместник-главният прокурор изказа благодарности от името на Иван Гешев

Хората на Гешев наградиха закрилник на пенсионери | StandartNews.com

 

32-годишната Жанета Колева, успяла да зарадва двама възрастни хора, които бяха на крачка да бъдат обрани от измамник, днес получи награда от хората на Иван Гешев. Заместник-главният прокурор Даниела Машева изказа благодарности от името на Гешев за активната й гражданска позиция като й подари икона на „Свети Димитър”.

Изпълнявайки гражданския си дълг, Колева е съдействала на възрастен мъж при подаване на сигнал за измама в 01 РУ-СДВР, съобщиха от прокуратурата.

"Хубаво е да има повече такива хора в обществото, като вас“, каза прокурор Машева.

Благодарение на навременната реакция на Жанета Колева разследващите са разкрили бързо две престъпления, извършени по идентичен начин на 9.12.2020 г. на ул. „Гео Милев" и на ул. „Слатинска" в столицата. При едното 89-годишният И. Д. е бил измамен с 400 лв., а при другото са отнети 300 лв. от В. П., на 83 г.

На 12.12.2020 г. парите бяха върнати на двамата пострадали в присъствието на Районния прокурор на София Невена Зартова и на директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Междувременно А. М. бе привлечен към наказателна отговорност за измамите на възрастните хора и по искане на прокуратурата Софийски районен съд му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай