Коледа идва със силен вятър и валежи

Температурите ще се понижат с десетина градуса...

Коледа идва със силен вятър и валежи | StandartNews.com

Ветровита и с валежи от дъжд ще дойде Коледа. Температурите ще се понижат с десетина градуса.

Навръх Рождество ще духа силен вятър, който до вечерта ще започне да отслабва. Обявен е жълт код за 5 области в Северозападна България заради силния вятър. Дневните температури ще паднат с около 10 градуса и ще бъдат между 0 и 3 градуса.

На втория ден на Коледа - 26 декември съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде студено, с дневни температури между 0 и 5 градуса, а сутрешните ще бъдат няколко градуса под нулата.

На Стефанов ден отново ще бъде студено, с разкъсана облачност, валежи не се очакват. В петък – 28 декември ще има отново разкъсана облачност, максималните температури ще бъдат между 5 и 8 градуса. В събота ще се заоблачи, температурите слабо ще се понижат. На места се очакват слаби превалявания. В неделя ще бъде предимно облачно, с дневни температури между 1 и 6 градуса и превалявания на места от дъжд и сняг.

В последния ден на 2018 г. през деня ще бъде предимно облачно, валежи не се очакват, дневните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса. В Новогодишната нощ температурите ще бъдат между минус 2 и 2 градуса над нулата, в София около минус 2 градуса.

Новата година ще ни посрещне със слаб сняг, предимно в Западна България, където и температурите слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай