Хор от 90 изпълнители посреща папа Франциск

Сестра от Филипините ще пее в него

Хор от 90 изпълнители посреща папа Франциск | StandartNews.com
  • В Раковски пък ще пеят двата местни хора 

Момичета от Германия, сестра Летиция от Филипините, изпълнители от Румъния и Словения, както и от католическите общности в цяла България участват в хора, който ще посрещне папа Франциск в София. В него пеят 90 изпълнители. Диригент на рецитала ще бъде музикалният редактор на Радио Пловдив Милко Петров. В четвъртък певците направиха генералната си репетиция в Раковски, след като се разпяваха на няколко пъти под тепетата.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПА ФРАНЦИСК ЧЕТЕТЕ ТУК

Първата песен, която ще изпеят при пристигането на папамобила, е "Идва днес първосвещеник". Освен задължителните меси на латински, композирани между 13. и 15. век, хорът ще изпее на български и песните, типични за дните след Възкресение. Ще прозвучат още песента "Истинската радост" и химнът "Върви, народе възродени", в чест на братята Кирил и Методий, покровители на Европа.

При службите на Франциск в Раковски пък ще пеят двата местни хора от кварталите Секирово и Ген. Николаево. Формация от 20 мъже пък ще пее на обедната молитва, която ще се състои пред храм "Александър Невски". Това ще се случи след срещата на Светия отец с българския патриарх Неофит и молитвата пред иконата на св. св. Кирил и Методий - покровители на Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай