Хайка за шум и дрога по морето. Какво откриха?

Задържаха мъж, обявен за издирване

Хайка за шум и дрога по морето. Какво откриха? | StandartNews.com

Специализирана полицейска акция се проведе тази нощ в дискотеки и клубове край морето във Варна. Целта й бе както да се провери дали се спазват забраните за шум през нощта, така и да се предотврати разпространението на дрога.

Задържан е мъж, обявен за общодържавно издирване. Също така са засечени 3-ма непълнолетни без придружители.

Специализираната операция тази нощ продължи малко повече от 3 часа. В нея се включиха служители на икономическа, криминална и охранителна полиция, както и представители на Национална агенция по приходите, противопожарната служба и Инспекцията по труда, предаде БНТ.

Акцията беше свързана конкретно с разкриване на престъпления в отрасъл туризъм.

Проверките трябваше да установят още дали се спазва трудовото и данъчното законодателства. Бяха проверени 6 заведения и 48 лица.

Непълнолетните бяха засечени още в началото на акцията. Издирвани бяха и лица за търговия с наркотични вещества. И макар че имаше обстойни проверки, наркотици не бяха открити в нито едно от проверените заведения.

Специализираната акция започна в 23:30 и приключи малко след 3 сутринта. Проверяващите бяха разделени на групи в две зони във Варна - на Морска гара и на крайбрежната алея. Трима непълнолетни бяха засечени единствено в първото заведение, в което влязоха униформените.

"За което бяха съставени актове на родителите им и съответно един акт на управителя на заведението в което бяха хванати.", казва Светла Златева, говорител на ОДМВР - Варна.

Повечето от посетителите не бяха изненадани от среднощните проверки.

"Бяха констатирани две нарушения на шума, съставени четири акта за установяване на административни нарушения за неспазване на противопожарните норми, един акт по трудовото законодателство. В два от обектите са съставени протоколи за несъответствие в касовите наличности и показателите на касовите апарати.", казва Светла Златева, говорител на ОДМВР - Варна.

Тези специализирани полицейски проверки ще продължат до края на активния летен сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай