Четвъртък,

Извънредни проверки не откриха измами при парното

От: Редактор -
Извънредни проверки не откриха измами при парното
A
A
A

Резултатите от двете извънредни проверки в „Топлофикация-София“ - на енергийното министерство и на КЕВР, показват, че няма нарушения на закона и нормативните изисквания, съобщиха от столичното дружество.

Днес стана ясен резултатът от извънредната проверка на КЕВР, инициирана със заповед от 2 септември 2020 г. В доклада на регулатора се посочва, че на база предоставените данни и документи, включени в проверката, няма констатирани нарушения.

Няколко дни по-рано бяха оповестени и резултатите от проверката на министерство на енергетиката.

В няколко последователни точки, недвусмислено е посочено, че „Топлофикация София“, като дружество изпълняващо дейността дялово разпределение на топлинна енергия, е спазило законовите изисквания при изготвянето на индивидуалните изравнителни сметки.

Проверяващите посочват, че в изравнителните сметки на „Топлофикация София“ са отразени различните ценови периоди в съответствие с решенията на КЕВР за утвърждаване на цени на топлинната енергия. В тях са посочени размерът на разликата между сумите за топлинна енергия по цените, утвърдени с решенията на регулатора и Закона за енергетиката.

Извънредната проверка беше извършена след заповед на министъра на енергетиката, на 16.09.2020 г. и включваше „Топлофикация София“, в ролята си на топлинен счетоводител и още 6 други фирми, изпълняващи дейността за дялово разпределение на топлинната енергия.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички