Изгасиха пожара, който аха да проникне в Турция

Въпреки това остава в сила бедственото положение в общините Хасково, Димитровград, Свиленград, Тополовград  и Харманли

Изгасиха пожара, който аха да проникне в Турция | StandartNews.com

Вече е изгасен големият пожар на територията на общините Тополовград и Свиленград, който стигна до турската граница. В гасенето се включиха 200 пожарникари, военни и доброволци. В момента няма други активни пожари в Хасковска област, предаде БНР.

Въпреки това остава в сила бедственото положение в общините Хасково, Димитровград, Свиленград, Тополовград  и Харманли, където през последните 5 денонощия горяха около 40 пожара.

Пожарът е тръгнал от изхвърлена незагасена цигара в района на граничния пункт Лесово. Пламъците обхванаха 100 000 декара площ и стигнаха до турската граница.

Днес ще бъде направен оглед по въздух за евентуални възобновени гнезда, каза директорът на регионалната дирекция пожарна и аварийна безопасност Николай Вълчев: "На този етап е локализиран, но още се опасяваме, че е възможно някъде да се възобнови. Предстои все още наблюдение на пожара. Ще направим последен оглед днес следобед".

На място остават дежурни екипи. Предстои да се направи оценка на щетите. Изпепелени са няколкостотин хиляди декара гора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай