Иванчева се съмнява във втората съдебна инстанция

Тя смята, че няма как да се докаже на следващите инстанции, че е получила подкуп

Иванчева се съмнява във втората съдебна инстанция | StandartNews.com

Бившата кметица на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева, която преди дни беше осъдена на 20 години затвор за поискан подкуп, смята, че няма да бъде оправдана от втората инстанция по процеса. Иванчева беше разпитвана днес като свидетел по дело за катастрофа, станала миналата година. Тя смята, че няма как да се докаже на следващите инстанции, че е получила подкуп.

Иванчева се надява да не води предизборната си кампания за евродепутат от ареста, тъй като по закон всички кандидати трябва да имат равен старт и равни права.

"Имаме достатъчно енергия да се борим, да правим нещата не само в България, но и извън България. Щото е ясно, че в България корупцията е доста дълбока. И че трябва да имаме сила и смелост да задаваме въпроси, свързани с мафията, с правосъдието, със съдебната система. Когато си навън евродепутат, имаш смелостта и можеш да задаваш въпроси и да имаш мониторинг, доклади за разследване", каза Иванчева.

Тя беше категорична, че Петър Кърджилов е законният кмет на "Младост" в момента, а всички действия на действащия кмет Румен Русев трябва да бъдат отменени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай