Събота,

Искат нова експертиза по делото „Хитрино“

От: Редактори -
Искат нова експертиза по делото „Хитрино“
A
A
A

Шуменският окръжен съд е получил молба от адвокати за назначаване на нова комплексна експертиза за влаковия инцидент в Хитрино от 10 декември 2016 г. С това продължи гледането на делото днес, съобщава БНР.

Има разминавания в експертизите на настъпване на произшествието, обясни пред съда в Шумен адвокат Ивайло Йорданов от защитата на машинистите. „Има толкова съществени разминавания, че то няма как да бъде туширано, а то изяснява механизма на възникването на взрива, който е изключително важен заради виновността на нашите  доверители“, каза той

Делото е изяснено от фактическа страна и следва да чуем какво ще каже съдебният състав по твърденията в обвинителният акт, обяви адвокат Николай Димитров, представител на пострадалите в Хитрино.

„Няма какво повече да се изяснява. Другата страна се опитва да прокарва някакви частни, изключително добре платени експертизи, които да оневинят. От настоящото дело са изслушани толкова много експертизи, че считам, че няма какво този процес да продължи със събиране на доказателства“, коментира той.

В случай, че съдът разреши назначаването на нова комплексна експертиза, адвокат Димитров ще представи контраекспертиза, която твърди, че влакът не е бил управляван в последните 15-20 минути преди да навлезе на територията на Хитрино.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички