Интензивен трафик по границите, вижте последните данни

На границата с Гърция дасега трафикът е нормален на всички ГКПП

Интензивен трафик по границите, вижте последните данни | StandartNews.com

Засилен е трафикът за товарни автомобили на изход на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя сайт по данни към 6:00 часа.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г. през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

На границата със Сърбия тази сутрин трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Граничните проверки на ГКПП "Калотина" се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки автомобили.

На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик, от „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Препоръчва се гражданите, които пътуват към и от Гърция, освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода", допълват от „Гранична полиция“. През граничните пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Турция и Република Северна Македония трафикът се осъществява нормално на всички гранични пунктове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай