Интензивен трафик по границите, ето как започва седмицата

Трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП „Калотина“

Интензивен трафик по границите, ето как започва седмицата | StandartNews.com

Трафикът тази сутрин на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границите с Гърция, Румъния, Сърбия и Турция е интензивен, съобщават от Гранична полиция.

Натоварено е движението за товарни автомобили на изход към Гърция на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“. От „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На българо-румънската граница трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“, ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Видин“ за товарни автомобили на изход. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, води до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния, припомнят от „Гранична полиция“.

Трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП „Калотина“ на българо-сръбската граница. Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на шест работни места за излизащи леки коли.

На пункта се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. За да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница - ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“, припомнят от „Гранична полиция“.

Интензивен е трафикът на изход и вход за леки и товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ на българо-турската граница, съобщиха още от дирекцията.

Трафикът е нормален на всички ГКПП с Република Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай