И протестантите на протест (ОБНОВЕНА)

Блокираха "Хемус", "Тракия", пътя за Гърция, евангелистки шествия в Хасково и София

И протестантите на протест (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Демонстранти блокираха "Хемус", "Тракия", пътя за Гърция, евангелистки шествия в Хасково и София

И протестантите у нас излизат на протест. Молитвено шествие за отстояване на конституционните права и свободата на вероизповеданията ще започне след час в София. Шествието тръгва от сградата на парламента, ще се отправи към Министерския съвет и Президентството. Протестът е организиран от християнската общност на протестантските вярващи в България и църквите, които представляват, както и от представители на други вероизповедания.

В Хасково пък вече се проведе мирен поход на граждани срещу промените в Закона за вероизповеданията. В него участваха представители на шест евангелски църкви в района. Те смятат, че законопроектът е противоконституционен и подронва устоите на демокрацията.

Щафетата от протести в страна продължава през целия ден днес, макар и шествията да доста рехави в сравнение с предишните седмици.

Огромна колона от чакащи автомобили се образува на магистрала „Хемус“ край Шумен, след като протестиращи затвориха движението при пътен възел „Нови пазар“. Демонстранти затвориха още пътен възел Петолъчката и пътя за Гърция край Симитли. Хората протестираха срещу социалното неравенство. Преди да се отправят към главния път, водещ на юг, протестиращите от Благоевград направиха автошествие в града. Те се надлъгваха с полицията, блокирала изходите на града, но успяха да излязат и да стигнат до главен път Е-79.

Шествие от 50 автомобила с демонстранти се насочва в момента към изхода на Бургас, за да прегради пътя към Варна.

Десетки русенци излязоха на пореден протест за чист въздух и по-добър живот. Те се събраха на паркинга пред централна железопътна гара в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай