Христосков: За липса на ваксина ще се издава удостоверение

Христосков: За липса на ваксина ще се издава удостоверение | StandartNews.com

София. На децата, на които не може да бъде извършена имунизация поради липса на ваксина, ще бъде издавано удостоверение от личните лекари. Това обяви служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков и допълни, че по този начин няма да бъдат спирани семейните помощи за деца.

По думите му ще бъдат изпратени писма до всички регионални центрове по здравеопазването, а оттам до личните лекари. И там, където няма ваксина, ще се издава удостоверение на майките, че не може да бъде извършена имунизация и майките няма да бъдат лишени от семейни помощи за деца. Въпросът е решен, заяви Христосков, цитиран от БГНЕС.

Днес е последното заседание на Консултативния съвет за оптимизация в осигурителната система, на него ще разгледаме окончателно всички предложения, свързани с пенсионната реформа, включително сроковете, в които ще предложим отделни мерки на новото правителство да приеме. Везната клони към това да бъде съхранен солидарният модел, системата да стане финансово устойчива, да получават хората добри пенсии и съответно да се върне доверието в осигурителната система, защото в момента това доверие е разклатено, каза министърът на труда и социалната политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай